Skip to main content
prebivalec Trat

Stories from Trate

telefon in tablete

Film Muzej norosti

Dokumentarni film Muzej norosti si lahko ogledate v arhivu RTV Slovenija

 

scenarist, režiser in montažer: Amir Muratović

direktor fotografije: Bernard Perme

avtorja glasbe: Ana Kravanja in Samo Kutin

Vtisi

dobrodošli

Povejte nam svojo zgodbo s Trat

V gradu Cmurek na Tratah, ob slovensko-avstrijski meji, od leta 2013 gradimo Muzej norosti. 
 

Umestili smo ga v nekdanjo veliko institucijo, ki se je imenovala Zavod za duševno in živčno bolne Hrastovec - Trate in jo je država leta 2004 zaprla z zagotovilom, da bo ljudi preselila nazaj v skupnost, kjer jim bo nudila podporo za dostojno življenje.
 

V muzeju zbiramo gradivo, s katerim obiskovalcem pokažemo, kako je bilo videti življenje v taki ustanovi na robu države. Nekaj gradiva smo že zbrali in ga tudi predstavili na razstavi. Manjkajo nam še pričevanja ljudi, ki so v tem zavodu na Tratah živeli. Za ljudmi, ki so se leta 2004 od tu odselili, smo izgubili vse sledi. Radi bi slišali njihove zgodbe, zapisali njihove spomine in jih predstavili v muzeju kot spomin in opomin. Bralce in bralke prosimo, da nam pomagajo pri zbiranju zgodb o življenju v zavodu  na Tratah. Pišite nam na info@muzejnorosti.eu ali nas pokličete na 070 433 219
 

Zgodbe oz. pričevanja o življenju na Tratah zbiramo v okviru projekta Iz institucij k ljudem, ki ga financira Active Citizens Fund.

Utrinki s Trat

knjiga in cigareti
zdravila?
dobrodošli
telefon in tablete
prostor zdravnika v Muzeju norosti
Zgodbe s Trat
Zgodbe s Trat
Zgodbe s Trat
Zgodbe s Trat
Zgodbe s Trat
Zgodbe s Trat

Sign up for our newsletter
 

If you would like to keep informed about our upcoming events, send us your e-mail address.
 

We will include you in our mailing list for News from the Museum of Madness. Your address will not be shared or used for any other purpose. You can also cancel your subscription to the Newsletter at any time by letting us know at info@muzejnorosti.eu and we will delete your address from our mailing list. Thank you for your trust.

Select the language of the newsletter