Skip to main content

24. 9.: Voden sprehod v živi svet ob Muri.

Objavljeno: Fri, 16.09.2022 - 18:15

Ob letošnjem Dnevu za Muro se bomo ob 15h dobili na gozdni stezi pri cmureškem mostu in se podali na voden sprehod v rokav “evropske Amazonke”.

 

Mura je s svojimi vodami, ki napajajo podtalnico, omogočila, da smo se v teh krajih naselili ljudje. Reka predstavlja življenjski prostor številnim živalskim in rastlinskim vrstam. Njen pomen je prepoznala mednarodna organizacija UNESCO, ki je porečju Mure skupaj z Dravo in Donavo podelila naziv 5-državno biosferno območje, ki je vse bolj prepoznaven kot “evropska Amazonka”.

 

Ob svetovnem dnevu rek organiziramo voden sprehod ob reki Muri, rokavu “evropske Amazonke”, v skrivnosti katere nas bosta tokrat popeljala ribiča, ribiška čuvaja in naravovastvenika Boris Bezjak in Marijan Gaber ter nam odkrivala malo manj znane čare naše reke. Sodelavci Zavoda RS za varstvo narave nam bodo reko predstavili zanimive igre in njihove projekte za revitalizacijo Mure.  

Pridružite se nam ob 15h na Tratah na gozdni stezi, ki od mostu Cmurek na Tratah pelje ob Muri gorvodno v smeri Sladki Vrh.

 

Ob 17.30 druženje s pogostitvijo na gradu Cmurek in možnost ogleda razstav, posvečenih reki Muri: “Najprej je bila Mura”, “Skrivnostni svet reke Mure” in “Od zelenih gladiatorjev do ekoteroristov”. 

 

Dogodek poteka v okviru aktivnosti Festivala Mura, organiziramo ga Muzej norosti, DPRS - Društvo za preučevanje rib RS, Zveza društev Moja Mura in Zavod RS za varstvo narave.

 

 

Sign up for our newsletter
 

If you would like to keep informed about our upcoming events, send us your e-mail address.
 

We will include you in our mailing list for News from the Museum of Madness. Your address will not be shared or used for any other purpose. You can also cancel your subscription to the Newsletter at any time by letting us know at info@muzejnorosti.eu and we will delete your address from our mailing list. Thank you for your trust.

Select the language of the newsletter