Skip to main content
mura

Najprej je bila Mura

Od leta 1919 reka Mura predstavlja državno mejo, v več kot 100 letih smo se prebivalci od reke precej oddaljili, k temu je pripomogla tudi industrializacija in intenzivno kmetovanje, s katerim smo pozabili, da so reke naše žile in vir življenja ne le za številne živalske in rastlinske vrste ampak tudi za ljudi.

Od leta 1919 reka Mura predstavlja državno mejo, v več kot 100 letih smo se prebivalci od reke precej oddaljili, k temu je pripomogla tudi industrializacija in intenzivno kmetovanje, s katerim smo pozabili, da so reke naše žile in vir življenja ne le za številne živalske in rastlinske vrste ampak tudi za ljudi. Razstava fosilov z murskega obrežja nas popelje v 25 milijonov let oddaljen čas, ko je tukaj bilo miocensko morje. Pokaže nam ostanke številnih izumrlh prebivalcev tedanjega morja in tiste redke, ki jih še danes najdemo v Muri in predstavljajo vez s pradavnimi časi.  

Sign up for our newsletter
 

If you would like to keep informed about our upcoming events, send us your e-mail address.
 

We will include you in our mailing list for News from the Museum of Madness. Your address will not be shared or used for any other purpose. You can also cancel your subscription to the Newsletter at any time by letting us know at info@muzejnorosti.eu and we will delete your address from our mailing list. Thank you for your trust.

Select the language of the newsletter